NieuwsNieuws Wie of watWie of wat RepertoireRepertoire UitvoerendenUitvoerenden CD'sCD's LiveLive MediaMedia ContactContact 
 
  Punt CD's
 

‘n Bietje bèbuurten

Op de cd ‘n Bietje bèbuurten staan zes dialectliedjes, die geheel op de intussen bekende Cohda-wijze tot stand kwamen: Hans schreef de teksten, Sjef componeerde de muziek en ‘ad hoc’ werden zangers aangetrokken om ze te vertolken. Bijzonder is, dat bij elk lied een verhaal wordt verteld. Er wordt dus telkens “’n bietje bè gebúúrt”.
Daarmee is het aandeel van Hans flink groot. Hij schreef niet alleen alle verhalen, maar vertelt ze ook in zijn “eigeste taol”, het Meierijse dialect. Soms is zo’n  tekst een verduidelijking bij het lied, soms gaat het alleen over hetzelfde onderwerp, soms staan ze zo goed als los van elkaar. En ook de sfeer is heel verscheiden:  van humoristisch tot nostalgisch, van kritisch tot bewogen.
De zangers Carli (uit Geffen), Roan (uit Zeeland) en Sjef (Den Bosch) verrijken natuurlijk met hun eigen tongval het dialect van de liedjes, terwijl George het enige niet-dialectnummer zingt. Dit lied “Dementie” werd trouwens door Sjef geschreven over zijn bezoek aan Hans’ moeder. Dat onderstreept de nauwe en jarenlange samenwerking tussen deze twee Cohda-figuren.
Voor de website kozen we telkens (een fragment van) de liedjes met een korte toelichting. Fragmenten van de verhalen zouden hier geen recht doen aan het geheel. En we willen natuurlijk ook niet te veel verklappen! Wie de cd voor het luttele bedrag van 5 euro aanschaft, kan ruim een uur lang – en daarna tot in lengte van dagen!- genieten van vertellingen en liedjes. Mail naar info@cohda.nl of hanslakwijk@ziggo.nl o.v.v. ’n Bietje Bèbuurten of bel 0413-291200 of 06-10223044 en het album wordt thuisbezorgd (2,50 euro verzendkosten).
Wij hopen, “dè ge nou ’n bietje bègebuurt bent” en wij wensen je veel luisterplezier met deze bijzondere vertel-zangproductie!
Hans en Sjef

 
 

 

 

 

<< terug naar CD's   
   
   
Webdesign © 2004 by Doe-Sign