NieuwsNieuws Wie of watWie of wat RepertoireRepertoire UitvoerendenUitvoerenden CD'sCD's LiveLive MediaMedia ContactContact 
 
  Punt CD's
 

Toelichting bij 'dOKument'

 

Jubileum cd dOKument van toneelvereniging OK in Sint-Michielsgestel.

Hans schrijft al sinds 1988 de grote jubileum-producties voor toneelvereniging O(nderling) K(unstgenot). Eerst twee revues (“Kom over de brug”(1988) en “Gestel, ge moet er gewist zen”(1990)), daarna een volksspel “De poppetjes dansen”(1993), weer een revue (“Allemachtig, al tachtig”(1998)) en in 2003 het toneelstuk “Berentand”. Bij de laatste drie spelen verzorgde Sjef de composities en de muzikale begeleiding, bij de eerste en tweede revue bedacht Hans zelf wat melodietjes. Want alle stukken wemelden van de liedjes en liederen, in het Nederlands of in het dialect.

Naar aanleiding van (het succes van) “Berentand” vatten enkele leden van OK het plan op om een cd te maken met alle liedjes van de grote producties, in principe voor de eigen leden. In juli 2003 werd met de opnames van dOKument begonnen en de cd wordt in besloten kring op 9 januari 2005 gepresenteerd.

Op het schijfje staan 19 nummers. Een aantal ervan zijn van Faas Sengers, die bij de eerste revue enkele liedjes en muziek leverde. Het meeste materiaal op de cd is evenwel afkomstig van de drie grote producties uit 1993, 1998 en 2003 en dan is het steeds: muziek van Sjef van Rooij en tekst van Hans Lakwijk. Het gaat wel steeds om liedjes, die nog niet eerder op de cd Maar nu/mar nou zijn verschenen.

Sjef heeft ook alle muziek voor de cd dOKument ingespeeld, met uitzondering van de blaasinstrumenten-muziek, waarvoor multi-instrumentalist Kees Keetels tekende.

Marcel van Hout verzorgde in zijn studio de opnametechniek en werd tijdens het mixen bijgestaan door Sjef. Aan dOKument heeft Hans ook bijgedragen als zanger van het liedje “De thuiskomst”.

Ook al is deze OK-productie zeker geen Cohda-cd, de bijdrage van Sjef en Hans aan dOKument is dermate groot, dat dit album hier niet onvermeld kan blijven!

De cd kent een beperkte oplage, eventueel geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via onze contactpagina: info@cohda.nl.

<< terug naar CD's

Webdesign © 2004 by Doe-Sign