NieuwsNieuws Wie of watWie of wat RepertoireRepertoire UitvoerendenUitvoerenden CD'sCD's LiveLive MediaMedia ContactContact  
 
  Punt Media
 

De Brug, 10 juli 2003

Duo schittert nu “Andersom”!!
Sjef van Rooij en Hans Lakwijk brengen nieuwe cd


presentatie

Op donderdagavond 3 juli hebben musicus Sjef van Rooij entekstschrijver Hans Lakwijk hun nieuwe verzameling liedjes, onder de titel Andersom, gepresenteerd in Den Durpsherd in Berlicum. Degenen, die op basis van de vorige cd een aantal dialectliedjes verwachtten, bood Hans op de melodie van “het benkske” – in z’n eigeste taol dus - al meteen zijn excuses aan. Alle liedjes zijn Nederlandstalig en daarmee mikken de makers op een nationaal publiek, ook al zijn de uitvoerenden, op een enkeling na, rasechte Brabanders en is dat soms aan de tongval ook wel te horen. “Geen enkel probleem,”vindt leraar Nederlands Hans,”dan heeft het toch iets van ‘bij ons’”! En de ten gehore gebrachte liedjes van Andersom vielen bij het rijkelijk opgekomen publiek in zeer goede aarde, gezien het langdurige applaus en de grote bijval.


verscheidenheid

Leon Kuypers (keyboards), JanPeter Bijenberger (gitaar), Nienke Barreveld, Marij van Heijster, Coby Haans, André Wagener, Roan Raaymakers en Jilles Zuiderbaan waren de mensen op het toneel, tezamen voor deze gelegenheid, ad hoc, de groep COHDA vormend. Zij brachten de verrassend knap gecomponeerde, pop-achtige muziek van Sjef op professionele wijze door de geluidsboxen en zij zongen daarbij vol overgave de vaak poëtische teksten van Hans. Door het goede werk van de technici van Den Durpsherd werd alles prima uitgelicht en versterkt. Alle reden tot tevredenheid dus, al benadrukte Sjef nog eens, dat de kwaliteit van de cd Andersom niet het allerbest tot haar recht komt op het podium. De grote verscheidenheid van de muziekstijlen – van het rock-achtige Vandaag via het troubadourliedje Marianne, voorjaarsbloem tot de ballade In mijn droom – blijkt vooral bij het beluisteren van de hele cd. Sjef, die zelf het ontroerende afscheid van zijn blindengeleidehond We waren samen zong, geeft met Andersom een knap staaltje van zijn uitgebreide mogelijkheden als componist.


luister-popmuziek

Ondanks dat verschillende van de 16 nummers op Andersom een behoorlijk hoge “hit-gevoeligheid” hebben, verwachten Sjef en Hans dat vooral de liefhebbers van luisterliedjes van hun product zullen smullen. “We geloven, dat er nog genoeg mensen zijn, die een paar minuten écht durven luisteren in plaats van alleen hóren,” aldus Hans, die zelf geen voorstander is van het “lawaaibehang”, waarmee veel jongeren zich omgeven. Hij schreef vrijwel alle teksten bij de melodieën van Sjef en daarmee is de titel Andersom verklaard: in het verleden componeerde Sjef de muziek bij de liedjes van zijn compagnon. Met deze nieuwe cd, waarop een aantal rasartiesten garant staat voor professionele uitvoering van hun werk, leveren Van Rooij en Lakwijk een prachtige bijdrage aan de Nederlandstalige (pop)muziek.
Een must voor elke liefhebber van het genre!!


Cohda: Andersom
(SEH 030703) Nederlandstalige liedjes van Sjef van Rooij (muziek) en Hans Lakwijk (tekst)

Verkooppunten:
’s-Hertogenbosch: Hans van Liempt – Trend Records – Muziek Wessing – (voorlopig) House of the Sounds – Pieter van Os; Rosmalen: Profiel, De Fietsspecialist/ Maurice van Hassel; Den Dungen: Cafetaria ’t Pleintje; Sint Michielsgestel: Novy Immens; Heeswijk-Dinther: Paperpoint; Vorstenbosch: Tankservice-station;

Prijs: 15.00 Euro

 
 
Webdesign © 2004 by Doe-Sign