NieuwsNieuws Wie of watWie of wat RepertoireRepertoire UitvoerendenUitvoerenden CD'sCD's LiveLive MediaMedia ContactContact  
 
  Punt Media
 

Radio interviews met en over Cohda

Naast een aantal artikelen in kranten hebben Hans en Sjef de afgelopen jaren diverse malen in (vooral locale) radioprogamma’s hun verhaal kunnen doen over hun werk.

Een belangrijke promotor van het Cohda materiaal is het radioprogramma ’n Lutske Brabants Link opent in nieuw venster. gepresenteerd door Frans van den Bogaard en Dré van der Donk.

Dit programma besteedt veel aandacht aan het dialectlied en het uitbrengen van de cd Maar nu/ mar nou was dan ook aanleiding voor Frans om Cohda voor een live optreden te vragen, een optreden voorafgegaan door een interview met Hans, Sjef en Marij, die als zangeres prominent aanwezig was op de Maar nu/ mar nou cd en veel tijd stak in het begeleiden van de niet altijd even ervaren zangers en zangeressen. Vlak voor het uitkomen van de eerste Cohda- cd hadden Hans en Sjef nog een lied geschreven dat intussen geldt als een echte Cohda klassieker en dat in 2001 verscheen op de thema cd “Lied van de Dieze”.

U hoort een fragment uit ‘n Lutske Brabants van zondag 3 februari 2002, waarin Hans, Sjef en Marij ingaan op de achtergronden vanhet ontstaan van het lied Spiegel van Den Bosch.

> Geluidsfragment uit ‘n Lutske Brabants d.d. 3 februari 2002 Luister naar live-opname (4.31 MB)

Rondom de verschijning van de cd Andersom werd wederom een bezoek gebracht aan Bostion radio en dit keer waren Hans en Sjef te horen in het programma Het nieuwe seizoen. Sjef bezocht een paar dagen later ook nog de Bostion studio voor een interview dat werd afgenomen door Conny Kerssens.

De Andersom cd was ook aanleiding om Sjef en Hans te vragen voor een interview in het populaire programma Echt Ewald van Omroep Brabant en wel op 15 oktober 2003.

> Geluidsfragment Hans en Sjef in het programma Echt Ewald Luister naar live-opname (8.08 MB)

Vlak voor het uitkomen van de cd Wereldliedjes bezocht Sjef wederom het programma ‘n Lutske Brabants, dit keer vergezeld door het duo de Sjeklade Mupkes, dat werk van Hans en Sjef in hun repertoire opnam. Zij debuteerden met een nummer waarvan Hans niet alleen de tekst maar ook de muziek schreef, Josepha, en brachten dit nummer dan ook live ten gehore.

Tijdens deze uitzending op zondag 23 mei 2004 waren enkele radio primeurs van composities van Hans en Sjef te horen. Sjef zong zelf live het liedje voor Pleuntje (zijn derde geleidehond).

> Fragment Sjef live in ‘n Lutske Brabants met Voor Pleuntje Luister naar live-opname (2.39 MB)

Uiteraard pretenderen we met dit overzicht niet compleet te zijn, maar zeker vermeldenswaard is nog het bezoek van Sjef aan het NCRV programma Plein Publiek, uitgezonden op dinsdag 6 juli 2004 op radio 747 AM. Een gelegenheid die Sjef natuurlijk aangreep om ten overstaan van programmamaker Klaas Drupsteen iets te vertellen over de nieuwste Cohda cd Wereldliedjes.

> Fragment uit Plein Publiek, NCRV radio 6 juli 2004 Luister naar live-opname (5.45 MB)

 
 
Webdesign © 2004 by Doe-Sign