NieuwsNieuws Wie of watWie of wat RepertoireRepertoire UitvoerendenUitvoerenden CD'sCD's LiveLive MediaMedia ContactContact  
 
  Punt Media
 

Bossche Omroep, 27 november 2005

Iedereen welkom bij presentatie nieuwe Cohda-cd

Rondje Den Bosch

Door: Jetta de Ruiter

’s-HERTOGENBOSCH – Op maandagavond 28 november wordt het eerste exemplaar van de cd ‘Rondje Den Bosch’ aangeboden aan Ine de Bresser, beheerster van het Zwanenbroedershuis. De nieuwste Cohda-cd –de makers van de liedjes zijn Sjef van Rooij (muziek) en Hans Lakwijk (tekst)- kan met recht een promotieartikel voor ’s-Hertogenbosch genoemd worden. In 18 liedjes worden allerlei aspecten van de stad en van het Bosschenaar-zijn bezongen. Aan de orde komen natuurlijk de Sint-Jan, de Parade en de Veemarkt, evenals de Bartjes en de Muntel, maar ook Jeroen Bosch, het Bossche dialect, het jaar 1629 en de Bossche mentaliteit.

Een veelheid aan onderwerpen dus en ook een grote variatie in muziekstijlen: van funk en rock tot meezingers en luisterliedjes. Ongeveer de helft van de nummers wordt in Bosch dialect ten gehore gebracht. De sfeer is soms wat melancholisch en mijmerend, maar vaak ook optimistisch, humoristisch en vrolijk. Voor de vertolking wist Cohda weer een aantal gerenommeerde artiesten aan te trekken, zoals Jan Roosen, Dimphy van de Velden-Jansen en Steph Breukel.

De presentatie van ´Rondje den Bosch´ vindt plaats vanaf 20.15 uur in de Azijnfabriek aan de Bethaniëstraat in ´s-Hertogenbosch. Bij het opnemen van de cd in de studio zorgden professionele musici voor de muziek. Op de presentatieavond zullen de verschillende zangers en zangeressen hun live versie van de liedjes met wat bescheidener muzikale ondersteuning verzorgen. Het belooft een echt Bossche gezellige avond te worden. Iedereen is welkom. De entree is gratis.

´Rondje den Bosch´ zal in diverse Bossche winkels te koop zijn. De prijs bedraagt 15 euro. Meer informatie vindt u op www.cohda.nl. Daarop zijn ook verschillende demofragmenten te beluisteren. Met vragen of opmerkingen kunt u zich ook richten tot Sjef van Rooij, tel. 06 – 22 66 82 80, e-mail: sjefvanrooij@home.nl, of Hans Lakwijk, tel. 0413 – 29 12 00, e-mail: hanslakwijk@hetnet,nl.


 
 
Webdesign © 2004 by Doe-Sign