NieuwsNieuws Wie of watWie of wat RepertoireRepertoire UitvoerendenUitvoerenden CD'sCD's LiveLive MediaMedia ContactContact  
 
  Punt Media
 

Sjef van Rooij met lied 'Bosschenaar'bij Boschtion

Videoclip met blinde Sjef


Een ‘beetje’ artiest gooit een videoclip in de strijd als begeleiding van een cd. Dat is niet zo bijzonder. Het is wel apart als een blinde dat doet. De publieke en commerciële omroepen hebben zich nog niet bij hem gemeld. Maar Sjef van Rooij (51) is vanaf vanavond tegen half negen geregeld te zien bij Boschtion. Eind vorig jaar ging hij met studenten van het Koning Willem I College de stad in om de clip op te nemen als illustratie van het door hem geschreven nummer ‘Bosschenaar’. Het is een echte lof zang. Zoals ‘We are the world’, zegt Sjef als hij mij belt.


Sjef nodigt mij uit om de clip samen met hem te bekijken .,,Ik zie er niks van, maar ik zeg ook altijd dat ik naar ‘Studio Sport’ heb gekeken. Je vraagt toch iemand niet of hij ‘Studio Sport’ heeft gehoord?”
En zo kon het gebeuren dat ik, door Sjefs 90-jarige moeder verwend met koffie en een Bossche Bol, naar de clip keek. Het is een productie waarbij je al snel de neiging hebt om met armen boven je hoofd mee te zwaaien. Zo snel raak je in de ban van ‘Bosschenaar’. Piet Lathouwers, Dimphy Jansen, Hans Tervoort en Hans Lakwijk behoren tot degenen die te zien en te horen zijn. We zien Sjef een Boscche Bol eten bij het Hart van Brabant en lopen door de Casinotuin met zijn hond Pleuntje. Niet lang na de opnamen brak de Golden Retriever een poot. ,,Ik ben nu al een hele tijd onthand of onthond”, zegt Sjef. Na een revalidatie hoopt hij haar vanaf vandaag weer bij zich te hebben. ,,Ja, het is wel even slikken als je weet dat zij nog vrolijk rondloopt in de clip, zegt Sjef.”
De Clip is al vertoond in de blauwe avond. Er werd heel enthousiast gereageerd. ,,Ik kreeg een mooi compliment van Cor Versteeg. Daar ben ik heel blij mee.”
Het is de vraag of er een tweede videoclip komt. Maar Sjef zegt ‘vier cd-projecten’ in zijn hoofd te hebben. Een van de projecten is een Engelstalige country cd.
De cd ‘Bosschenaar’ is voor vijftien euro te koop in de cd-speciaalzaak Pieter van Os. Een deel van de opbrengst gaat naar het project Verwenzorg.

Klik hier voor het orginele krantenartikel met foto....

 
 
Webdesign © 2004 by Doe-Sign