NieuwsNieuws Wie of watWie of wat RepertoireRepertoire UitvoerendenUitvoerenden CD'sCD's LiveLive MediaMedia ContactContact  
 
  Punt Media
 

Cohda-KREK  wint  dialectpenning

De Dintherse dialectgroep Cohda-KREK heeft op het dialectfestival in Lieshout de eerste prijs in de wacht gesleept bij de categorie liederen. Festivalvoorzitter Wim Daniëls overhandigde de daaraan verbonden ere-penning aan Hans Lakwijk, de tekstschrijver. Componist Sjef van Rooij en zanger Roan Raymakers van het winnende lied ’t Strömke deelden in de eer.

Lakwijk en Van Rooij werken al heel lang samen bij het maken van liederen. Onlangs verscheen hun cd “’n Bietje BèBuurten”. Voor de vertolking van hun producten worden ad hoc zangers en zangeressen uitgenodigd. De dialectliedjes, in het Dinthers, worden gebracht door Cohda-KREK, waarvan Roan Raymakers een van de zangers is.
Het lied ’t Strömke, dat gaat over inspiratie, werd door de jury geroemd als poëtisch, waarbij het fraaie dialectgebruik heel mooi wordt ondersteund door de muziek. Het is te beluisteren via de website www.Cohda.nl.

 

 
 
Webdesign © 2004 by Doe-Sign