NieuwsNieuws Wie of watWie of wat RepertoireRepertoire UitvoerendenUitvoerenden CD'sCD's LiveLive MediaMedia ContactContact  
 
  Punt Media
 

Sjef van Rooij presenteert twaalfde Cohda CD

“Mijn hoofd zit vol muziek”

‘s-HERTOGENBOSCH – Op zondag 21 oktober wordt om 14.00 uur de nieuwe CD van Sjef van Rooij gepresenteerd in de Engelenburcht te ‘s-Hertogenbosch. De CD ‘Cohda Country Comfort’ bevat Engelstalige nummers die live ten gehore worden gebracht door een aantal topzangers en -zangeressen. Zij worden begeleid door de country band Music Road Pilots, die ook een eigen optreden zal verzorgen. De toegang is gratis. 

Door Astrid Berkhout

Sjef van Rooij componeerde in de loop der tijd vele Nederlandstalige nummers (soms in Bosch dialect) en schreef soms ook bijbehorende teksten. Hij deed dit onder meer samen met Hans Lakwijk, met wie hij sinds 2000 verschillende Cohda CD’s uitbracht. Vorig jaar componeerde hij nog de muziek voor de Grôôte Bossche Ziekenhuis Revue ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis. “Ik ben al op mijn vierde begonnen met piano spelen”, vertelt Sjef van Rooij. “Ik was een muzikaal kind, ondanks mijn blindheid, en dat werd door mijn ouders erg gestimuleerd. Mijn vader, die zelf accordeon en trompet speelde, was een grote fan van mij. Ik ben pas op mijn 45-ste begonnen met componeren. Ik heb wel altijd ontzettend veel naar muziek geluisterd. Mijn hoofd zit dan ook vol muziek.”

Een rasoptimist

“Ik kan de muziek bovendien moeiteloos tevoorschijn halen, of het nu gaat om reggae en hardrock of om country en blues. De nummers die ik schrijf, zijn vaak levensliederen en gaan over wat mij op dat moment bezighoudt. Ze ontstaan bijna vanzelf als ik achter de keyboard zit.” Sjef schreef onder andere een nummer over zijn vorige geleidehond Pleuntje en een nummer over haar vervanger Perla. In het nummer ‘Ik heb je lief’ verhaalt Sjef over ’s-Hertogenbosch, de stad waar hij opgroeide en blind werd, de stad waar hij zo van houdt. “Natuurlijk zijn er negatieve kanten verbonden aan het blind zijn. De nachten kunnen bijvoorbeeld heel moeilijk zijn vanwege de stilte. Maar ik ben een rasoptimist. Al regent het, in mijn hoofd schijnt altijd de zon. Het is misschien wel mede dankzij de muziek dat ik me zo heb kunnen ontplooien, ik heb alles uit mezelf kunnen halen. Het voordeel van mijn blindheid is dat ik mezelf relatief makkelijk kan afsluiten, om me ten volle te kunnen concentreren op het componeren. Ik ben een snelle jongen, ben altijd met veel dingen tegelijk bezig. Dan is het fijn om achter de keyboard even tot rust te kunnen komen.”

Een groot feest

De nummers op de CD ‘Cohda Country Comfort’ zijn ingezongen door 6 verschilllende zangers en zangeressen. “Verschillende mensen uit de country wereld hebben bovendien een aantal teksten geschreven.” Sjef zit verder niet stil. Hij heeft al vele andere nummers op de plank liggen voor een nieuwe CD en is gevraagd om een symfonie te schrijven in het kader van Brabant Culturele Hoofdstad 2018. Kan Sjef zich een leven zonder muziek voorstellen? “Absoluut niet! Het leven is voor mij één groot feest. Muziek is een hoofdgerecht dat daarbij niet mag ontbreken. Op de nieuwe CD staat het nummer ‘The Breath of Life’, wat neerkomt op het motto ‘Pluk de dag’. Dat nummer is mij op het lijf geschreven.” Voor meer informatie: www.cohda.nl. De CD ‘Cohda Country Comfort’ is te koop op de website en bij CD Speciaalzaak Pieter van Os te ’s-Hertogenbosch.

Sjef van Rooij aan het werk in de studio samen met studiotechnicus Lars Putter

Link naar originele krantenartikel

 
 
Webdesign © 2004 by Doe-Sign