NieuwsNieuws Wie of watWie of wat RepertoireRepertoire UitvoerendenUitvoerenden CD'sCD's LiveLive MediaMedia ContactContact 
 
  Punt Uitvoerenden
 

Marcel Vanderbeeten

Sjef leerde Marcel kennen in de studio van Patrick Steenbakkers te Schijndel, tijdens de afronding van de opnamen voor de cd Maar nu / mar nou. Marcel zat achter de mengtafel en tijdens de vele uren van nauwgezet samenwerken bleek dat hij een goede kijk op muziek heeft.

Marcel heeft een eigen opname ruimte en Sjef vroeg hem of deze ruimte kon worden gebruikt voor het inzingen van de cd Free! van Frie van Eggelen, ook nauw verbonden met Cohda. Geen enkel probleem. Marcel verzorgde de techniek en zong voor deze cd ook wat demo’s in.

Toen Sjef deze hoorde, vroeg hij of Marcel zelf zin had om een aantal nummers voor de volgende Cohda cd Andersom in te zingen. Het werden er vier: Frie´s song, Terugkijk-blues, Vallend doek en Jij. Het was in zekere zin een debuut, want hij zong voor het eerst Nederlandstalig.

Zeker zal Cohda nog vaker te gast zijn in Marcels rustieke optrekje, wellicht ook om muzikale redenen. Marcel Vanderbeeten heeft zelf inmiddels 2 Engelstalige cd’s uitgebracht: Do yourthing (onder de naam MEC) in 1994 en Break the feel in 2002. Daarop wordt hij omringd door rasmuzikanten als René Creemers (op drums), Pieter Douma (op bas) en Bert v.d. Brink (op vleugel en hammond).

Verder produceerde Marcel veel cd’s voor anderen, waaronder de cd Lotusfeet van Patty Trossel.

Wie interesse heeft in de cd’s van Marcel kan dat via het Cohda-mailadres kenbaar maken.

Luister naar Marcel:

> Fragment Jij van de CD Andersom Luister naar fragment (1.38 MB)
> Fragment Vallend doekvan de CD Andersom Luister naar fragment (1.04 MB)
> Fragment Frie's song van de CD Andersom Luister naar fragment (1.11 MB)
> Fragment Terugkijk blues van de CD Andersom Luister naar fragment (1.02 MB)

> Fragment Crazy van de CD Break the seal van VanderBeeten Luister naar fragment (1.89 MB)
> Fragment Slow down van de CD Break the seal van VanderBeeten Luister naar fragment (1.58 MB)

 
Webdesign © 2004 by Doe-Sign