NieuwsNieuws Wie of watWie of wat RepertoireRepertoire UitvoerendenUitvoerenden CD'sCD's LiveLive MediaMedia ContactContact 
 
  Punt Uitvoerenden
 

Theo van Eeuwijk

Foto Theo van Eeuwijk

Theo werd geboren op 24 oktober 1961 te Velddriel. Hij is werkzaam als “operational manager” bij een distributiebedrijf gevestigd te Schijndel, de plaats waar hij ook woont.
Zijn grootste passie is muziek. Theo is geruime tijd als professioneel musicus werkzaam geweest in diverse bands, waardoor hij het voorrecht had vele Nederlandse artiesten te begeleiden.
Uiteindelijk hield Theo het actief musiceren voor gezien en ging hij in zijn vrije tijd als acteur werken (lees: feesten) bij themarestaurant ’t Tunneke in Schijndel. Via één van de mensen daar kwam Theo in contact met Cohda, in eerste instantie met Sjef. Theo hoorde dat Cohda nog (zang-)talent zocht voor een cd-project van Sjef en Hans.
Dat was een kolfje naar zijn hand want ondanks zijn lange muzikale carrière had hij zelf nog nooit solo gezongen op een cd.
Dat zangdebuut van Cohda kwam er op de 3de cd “wereldliedjes” met een tweetal bijdragen: Spiegeltjes en Kralen en Wereldwinkelier.
Theo: met name het idee achter deze cd sprak me enorm aan en ik vond het dan ook een eer erop mee te mogen doen.
Ook op de 4de Cohda-cd “band”” geeft Theo zijn visitekaartje af: dit keer met de nummers Gisteren / Morgen, Zonnig Brabants Land en Pc Ok!
Theo: vanwege ervaringen in mijn persoonlijke omgeving sprak het nummer Gisteren / Morgen me heel erg aan. Maar ook de andere nummers waren fantastisch om te mogen inzingen.

Tijdens de cd-presentatie van Band moest Theo verstek laten gaan. Hij kampte met forse gezondheidsproblemen en als gevolg daarvan en andere live-events moest Theo - tot zijn grote spijt – het zingen voor Cohda op de volgende twee cd’s Rondje Den Bosch en Sponstaan aan anderen over laten.

Na een aantal jaren gewerkt te hebben als entertainer is Theo sinds kort weer terug op het vertrouwde honk te weten ’t Tunneke in Schijndel. Hij is weer druk met zijn hobby piano spelen en is ook op internet met een eigen site actief www.theovaneeuwijk.com

Theo: ik pak de draad weer op en hoop dat dit ook betekent dat ik in een komend Cohda-project weer mijn steentje als zanger kan gaan bijdragen.
Voorlopig blijft het echter afwachten want de eerst volgende cohda-cd-release zal een instrumentale cd zijn.

Theo: ik heb de demo’s al gehoord en ben er enorm van onder de indruk. Cohda barst van energie en creativiteit! Ga zo door!

In 2009 weten Theo en Cohda elkaar weer te vinden. Theo verzorgt mede de achtergrondkoortjes op de cd Eigen Ding van Cohda en George. De presentatie van de cd op 8 november 2009 in Heeswijk-Dinther wordt ook door hem gedaan.
Theo wist bovendien Sjef te strikken om de jureren bij een talentenjacht in Schijndel.

In de loop van 2012 benadert Sjef Theo die zich inmiddels op het filmen heeft gestort en ook programmamaker en presentator is bij de LOS (Lokale Omroep Schijndel) voor het maken van video opnames van de CD presentatie van Cohda Country Comfort (het 12de Cohda album).

En zo is Theo op 21 oktober 2012 met een vaste en een mobiele camera aanwezig om de beelden vast te leggen met het oog op het maken van een aantal clipjes.
In de slipstream hiervan ontstaat het idee om een clip te gaan maken van het nummer Perla Hartendief en ook daarvan worden de eerste beelden tijdens de presentatie geschoten.

En of het niet op kan ontstaat het idee voor het maken van een documentaire over Sjef. En geheel ongepland, althans zonder voorkennis van Sjef die echt van niets wist, was Theo aanwezig bij een “optreden” in het Stadhuis van Den Bosch. Een optreden dat feitelijk helemaal niet plaats vond maar een geweldige smoes was om Sjef te strikken naar het stadhuis te komen waar hem een lintje werd uitgereikt. Theo was hiervan vooraf in kennis gesteld en kwam naar Den Bosch om dit vast te leggen voor de videoclip van Perla, althans dat was wat Sjef dacht. De registratie van de lintjesregen in ’s-Hertogenbosch is ook te bekijken op YouTube, zoek op Sjef van Rooij en je kunt een hartverwarmend filmpje bewonderen.

Het resultaat van dit alles is behalve een muzikale ook een hechte filmrelatie met Cohda.

De filmpjes van de cd presentatie worden in juli, augustus en september 2013 afgemonteerd waarvan er enkele reeds te vinden zijn op YouTube.
De clip van Perla, hartendief en de documentaire over Sjef volgen in het najaar van 2013.

Theo is druk met zijn camera, een passie die hij al jaren koestert en sinds dit jaar een professionele inslag heeft gekregen. Je kunt dan ook bij hem terecht voor bruiloftsreportages, commercials, bedrijfsfilms, videoclips en zelfs voor werk exact voor u op maat gemaakt. Daarbij is Theo nog steeds een begenadigd muzikant en acteur. Hij verzorgt animaties, speelt diverse doldwaze typetjes maar verzorgd ook graag uw feest of receptie.

Voor wie hem wil benaderen, dat kan via www.t-jo.nl of rechtstreeks op telefoonnummer 073-2000100 of 06-51706803.

Bekijk de clips:
Way back home
Her smile (song for Marian)
You were out there
Living a lie

 
Webdesign © 2004 by Doe-Sign